torsdag 21. mai 2009

Mairittet

Lagt inn av kvinnesl kl. 22:38
Med henholdsvis 2 og 3 sykkelturer i beina, stilte Team Øya - Delegasjon Stavanger til start på Mairittet. 67km i småkupert terreng.

Start kl 10:10(en av Team Øyas medlemmer har vært på fylla og var ikke i seng før 03):
Seedet gruppe på 200 mann er allerede av gårde, mens Team Øya stiller sammen med hovedfeltet på rundt 350 mann. Mye hasardiøs rykk og napp kjøring i begynnelsen, for å skaffe de beste ryggene. Noe som ikke ble bedre med shitloads of trafikkøyer, fartsdumper og rundkjøringer de første km. Et brudd på rundt 30 mann får en liten luke, noe Team Øya bestemmer seg for å gjøre noe med. Vi inngår et sammarbeid med Team Acona og Team Byggkjøp, og kjører inn bruddet. Feltet består nå av ca 100 mann, og Team Øya legger seg bakerst i feltet for å diskutere taktikk. Chris melder at han ikke har vært under 90% de første 20 minuttene.

Da skjer det skjebnesvangret..På flatmark drar 30-40 mann i fra! Det er helt klart at noen i feltet har fått vite at alle får medalje, og derfor har tatt med kvikklunsj og appelsin, mens de har stabilisert seg på 60% av max-puls... Team Øya oppdager ikke bruddet før de har fått 20m. Og etter å ha tråklet seg ut til venstre i feltet er det plutselig 200m opp. Vi prøver å dra de inn, men innser fort at vi ikke får noe hjelp fra resten av feltet, som holder samme tempo som 1. mai-toget.

Team Øya setter legg seg nok en gang bakerst for å hvile. Team Øya - Vest har ikke kommet opp på et respektabelt watt per. kg nivå denne sesongen (enda), noe som gjør seg synlig da Chris ikke henger med over én av de få kneikene i løypa. Chris uttaler etter rittet at: "Jeg prøvde et 15min soloraid for å hente dere inn, men det var helt klart noe galt med sykkelen!" (Noe du Ole kanskje kjenner deg igjen i).

Resten av rittet bar preg av lite kjørevilje. Og Erlend kunne registrere 65% på monitoren enkelte steder i løypa. Han prøvde seg derfor på et lite rykk 2-3km fra mål, og fikk en luke. Men det undertegnede hadde glemt var at de siste 500m før mål hadde 5% stigning, og jeg ble dermed innhentet på målstreken. Chris kom i mål drøye 3 minutter etter.

Resultater Team Øya:
Erlend: 203 plass, Tid: 01:50:58, km/t: 36.22
Chris: 268 plass, Tid: 01:53:55, km/t: 35.28

Dagen sitat: "Jeg kunne ikke vente lenger!"
- Ble ropt til en i mitt felt da vi kom i mål, fra en 60år gammel fyr på terrengsykkel, som tydeligvis hadde kommet i mål for lengesiden.

1 kommentarer on "Mairittet"

Andreas on 22. mai 2009 kl. 17:04 sa...

Jeg kan underskrive på at den siste stigningen føltes som 15%. Forsøkte meg på en liten sluttspurt, dro fra feltet mitt, men ble resolutt innhentet etter ca 15 meter.

Legg inn en kommentar

 

Team Øya Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez