tirsdag 2. juni 2009

Bysykkel - 37bussen : 1-0

Lagt inn av Ole Jacob kl. 20:26
Majoriteten av Team Øya delegasjon Øst sykler til jobb i trang shorts hver dag. Resten sverger til bysykkel og jobbantrekk.

Selv om det ikke blir mange mil (mer presist 3.2km hver vei), presses det overraskende godt - det gjelder å finne et substitutt for å plukke slite karer på kilmanjaro og daffe dekk. Her kommer 37bussen inn i bildet.

Etter å nettopp ha forlatt skjermen på jobb må det varmes godt opp med høy frekvens. Nederste oval i bildet til høyre. For de som kjenner bysykkelen er det gir 1 som gjelder. Pass på å karbe godt opp med 4 bananer etter lunsj. Viktig å ikke gå tom.

KRITISK FASE (punkt 1 i figur)
I apotekergata kommer 37bussen inn fra høyre. Den kommer hvert 5min. Treffer du ikke på den med en gang, er det bare å ligge å slure ved VG-bygget.

Når du har byttet i sikte, gi sjåføren et høfflig nikk og slipp han forbi..

Fase 2 (miderste oval): her gjelder det å krangle mye med bussen. Press deg fram og slipp han forbi. Push - push - pull. Her vil du nok merke terskel. Har du varmet godt opp går dette bra. Kos deg.

Fase 3 (øverste oval). Nå er teaser-fasen over. Her er det watt/tversnitt som gjelder. Legg deg i bukken (les kurven) og bruk lår. Gjerne gir 3 eller 4, høy frekvens på tunge gir var det en som sa en gang. 37bussen har ikke sjans..

Parker sykkelen i stativet ved collets cafe. Lett litt på bekledningen for å ungå "heizemann". Nyt blikket til de som sitter i den varme, lange røde bilen når den suser forbi 1 min etter at du kom fram.

2 kommentarer on "Bysykkel - 37bussen : 1-0"

kvinnesl on 4. juni 2009 kl. 18:07 sa...

Kjenner godt til denne løypa her, særlig fra kritisk fase og oppover. Lurer litt på taktikken i lyskrysset ved Waldemar Thranesgate. Der er det jo en relativt bratt oppoverbakke som det vil være lite hensiktsmessig å stoppe i. Har du noen spesiell teknikke for å opprettholde et godt driv fra enden av kirkegården og opp til platået ved Pascal?

Ole Jacob on 4. juni 2009 kl. 22:28 sa...

Her gjelder det å time lyskryss!
Du får grønt lys på fotgjenger på din høyre side 3 sek før hovedlyses fyres av - bruk dette til din fordel!

Viktig også å henge på "ordinære" jobb-syklister ut fra krysset hvis du er så uheldig å ikke få grønt lys innen fot må settes i bakken. Legg deg på halen, paseer ved "bare brun" og rykk fra front...

Legg inn en kommentar

 

Team Øya Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez